Programma Op hartstocht

Dit online programma is een laagdrempelige verkenningstocht om te onderzoeken wat jou op dit moment in je leven zou kunnen helpen om minder vanuit je hoofd en meer vanuit je hart te leven.

Ik heb voor dit programma negen mensen samengebracht. Stuk voor stuk prachtige HartWijzers die vol liefde en passie delen wat zij jou kunnen bieden op jouw persoonlijke hartstocht.

Lees hier wat je kunt verwachten van het programma per module.

Misschien resoneert niet alles gelijk, maar haak niet te snel af. Zie het als avontuur en laat je verrassen, je blik verruimen en je hart raken!

Op hartstocht

€ 99,– 

Week 1
Introductie en werken met intenties
Tianne van Woudenberg

Deze eerste week staat in het teken van ‘in het programma zakken’ en kennis te maken met andere deelnemers in de besloten Facebook-groep (als je het programma in groepsverband volgt). Ook maak je deze week kennis met het zetten van intenties. Het zetten van een bewuste intentie is een bewuste start van de dag en kan veel rust geven, focus creëren en je dag positief beïnvloeden. Het klinkt misschien zweverig, maar dat hoeft het zeker niet te zijn. Door bewust een intentie voor de dag te zetten kun je echt bewust aan je dag beginnen. Met een bepaalde bedoeling/ opzet, zoals het woord intentie zegt ;-).

Over Tianne


Tianne is de iniatiefnemer van dit online programma Op hartstocht. Ze heeft alle ‘hartwijzers’ bij elkaar gebracht en zal gedurende het programma op de achtergrond aanwezig en beschikbaar zijn in de Facebook-groep. Verder noemt Tianne zichzelf ondernemer, communicator, verbinder, organisator, inspirator en initiator. Met haar hart als kompas in alles: in leven en werken. Tianne is eigenlijk altijd bezig met bewustzijnsontwikkeling. Dat betekent voor haar groeien, verruimen, uitbreiden van dat waar ze zich bewust van is. Naast dat ze zelf continue in transitie is, ervaart ze dat de aarde en de mensheid ook in een transitie zitten. En wil ze daar als ‘heartsleader’ een bijdrage aan leveren.

Tianne van Woudenberg op hartstocht

Week 2
Werken met de energie van het hart
Elise de Bres

Hoe doe je dat leven vanuit het hart? Hoe weet je dat je je hart volgt? Wat zijn de voordelen eigenlijk? Mijn manier is om te werken met energie. De energie van het hart. Alles trilt in het universum en trilling is energie. Elke gedachte, elk woord, elk verhaal, emotie maar ook geluid en kleur is een vorm van energie. Op het moment dat je daar bewust van wordt, kun je er mee gaan spelen en het gebruiken om je staat van zijn op een positieve manier te beïnvloeden en weer in contact te komen met je hart. Elise geeft je in deze module inzichten en handvatten om de energie van je hart te beïnvloeden zowel door invloed van buitenaf als van binnenuit.

Over Elise

Elise haar roots liggen in boeken. Vanaf jongs af aan zag ze alles al als een vorm van energie.  Ze onderneemt, coacht en geeft uit. Ze streeft ernaar zoveel mogelijk vanuit het hart te leven en stimuleert graag anderen om vrij te zijn en in hun volledige creatiekracht te stappen. Ze is eindeloos gefascineerd door de kracht van energie, vibratie, woorden en verhalen. De wereld zou er een stuk anders uitzien als we onszelf en elkaar een ander verhaal ging vertellen.

Elise de Bres op hartstocht

Week 3
Yoga
Richelle van Gerwen

Deze module bestaat uit twee onderdelen; een gentle flow & yin yoga les en een geluidsfragment van een yoga nidra. In beide lessen staat het maken van een connectie met de energie van je hart en het met je aandacht naar binnen gaan centraal. In de gentle flow & yin les doe je dat o.a. door zachte, vloeiende bewegingen en verstillende houdingen die het borstgebied wat meer openen zodat de energie daar vrijer kan gaan stromen en door wat meer afstand te nemen van de stroom van gedachten waardoor je doorgaans overspoeld wordt. In de yoga nidra doe je dat door, door middel van een begeleide meditatie, nog dieper naar binnen te gaan. Omdat je alleen maar mijn stem hoeft te volgen is het een hele toegankelijke, gemakkelijke en ontspannen manier om contact te maken met jezelf en de ruis die ontstaat door de constante stroom van gedachten tot rust te laten komen. Vanuit die ontspanning maak je contact met een plek van rust en stilte in jezelf en kun je beter luisteren naar wat jouw hart je te vertellen heeft. 
Over Richelle

Richelle heeft een eigen praktijk voor natuurgeneeskunde, ontspanning en balans. Ruim tien jaar geleden begon ze met een opleiding voor energetisch therapeut en vanaf dat moment heeft ze zichzelf steeds verder ontwikkeld, zowel op persoonlijk als professioneel vlak. Ze rondde o.a. een driejarige opleiding voor yogamassage therapeut af, deed verschillende yogadocentenopleidingen en trainingen (specialisatie in Vinyasa en Yoga Nidra) en een driejarige opleiding voor energetisch therapeut en chakraspecialist.

Richelle van Gerwen op hartstocht

Week 4
Opstellingen
Christophe Hollanders en Jacqueline Hameetman

In deze module maak je kennis met opstellingen en krijg je een idee wat het jou mogelijk kan brengen. Naast uitleg over systemisch werk, kun je kunt door korte oefeningen contact maken met je eigen sensitiviteit en het kwantumveld. Ook kun je twee basisopstellingen ervaren.

Over Jacqueline en Christophe

Jacqueline is werkzaam als holistisch coach en trainer op het gebied van vitaliteit, leefstijl, persoonlijk leiderschap en loopbaan. Sinds 1,5 jaar doet ze met veel liefde ook opstellingenwerk. Christophe bewandelt al zo’n vijfentwintig jaar de weg van persoonlijke ontwikkeling. Opstellingswerk neemt daarbij een belangrijke plek in omdat daarmee te stilte en de ruimte kan worden uitgenodigd waarin groei mogelijk is, een magische beweging.
Sinds zes jaar werken Jacqueline en Christophe samen en combineren ze hun opstellingsvaardigheden. Samen met een aantal andere prachtige mensen hebben wij de Courage Academy in de wereld gezet. Het woord “cour” betekent in essentie “hart” en ze werken dan ook het liefst vanuit liefde voor al dat is en de moed die daarvoor nodig is.

Christophe Hollanders en Jacqueline Hameetman

Week 5
De kracht van kou
Dave Doornbos

In deze module word je meegenomen in de kracht van kou. Het is een kennismaking, want een ijsbad is helaas niet te doen. Maar je kunt wel ervaren wat de kracht van kou is. En nog belangrijker wat je eigen potentieel is en hoe je voorbij je denken kan gaan.  Hoe het er precies uit ziet, gaan we nog niet zeggen maar je hebt wel een paar zaken nodig: 1 emmer met water en ongeveer 5 kilo ijs (en nee geen vanilleijs maar ijsblokjes).

Over Dave
Dave heeft grote fascinatie voor de mens en er zijn 2 vragen die hem bezighouden:  Waarom doen de mensen de dingen die ze doen? En als iemand anders iets kan, kan ik dat dan ook? Het menselijk potentieel is mijn grote fascinatie. Zo zag hij Wim Hof op televisie in een bak met ijs zitten en had gelijk de 2 vragen: Waarom doet hij dit? En kan ik dat ook? Hij had helemaal niks met de kou en moest er niet aan denken maar na mijn eerste ijsbad was hij om. Het niet hebben van gedachten was dat alles stil werd, was het meest bijzondere voor hem. Ook zag hij mensen met verschillende ziektebeelden baat hebben bij de methode. Voor hij het wist was hij trainer in de methode, stond hij boven op de kilimanjaro en organiseerde hij koude evenementen in IJsland en Oostenrijk.

Dave Molenaar op hartstocht

Week 6
Expressie van je innerlijke wereld
Gitte Briffa

In deze module leer je je diepste kern uitdrukken en krijg je theorie over waarom authentieke expressie zo spannend is. Je krijgt handvatten mee om je innerlijke wereld te leren kennen met al haar emoties, gedachten, fysieke gewaarwordingen, etc. en deze uit te drukken. Met Gitte haar werk kom je in contact met je openheid, je schoonheid en je bewustzijn.  Door deze oefeningen spendeer je meer aandacht aan jezelf waardoor je systeem meer ontspant en jij de richting weet op de weg van je hart

Over Gitte 

Gitte is een soullover en de oprichtster van het City Retreat Centrum: Awarenest. Ze ziet een wereld vol mensen die zich geborgen voelen, die zichzelf steeds beter leren kennen, hun lichaam en emoties kunnen voelen en begrijpen en vanuit dit bewustzijn hun eigen stem weten uit te drukken. Dat we eigenaarschap nemen, elkaar horen, erkennen en ruimte geven en dit ook van anderen mogen ontvangen. Deze visie inspireert haar ontzettend, daarom heb Gitte de soulspace: Awarenest opgericht. In haar werk begeleid ze mensen om hun eigen pad te vinden en hun emotionele reikwijdte te vergroten.

Gitte Briffa op hartstocht

Week 7
Ballast loslaten
Sylvia Bochem

Hoe vaak zeggen wij niet, ‘laat die angst, onzekerheid of persoon toch los’. Ja, makkelijker gezegd dan gedaan, denk je dan. Hoe doe ik dat dan en wat moet ik dan loslaten? Waarom lukt het mij niet en een ander wel? Ook daarover kun jij je dan weer onzeker voelen.

Heb jij moeite met loslaten, dan is er kennelijk iets in jou dat ervoor zorgt dat jij het niet wil, kan en/of mag loslaten. Anders had je het wel eerder losgelaten. Zie het als een soort onbewuste innerlijke saboteur. In deze module ‘leren loslaten’ kun jij de innerlijke oorzaak van jouw levensklachten effectief leren loslaten. Zodat het je eindelijk wel lukt en jouw leven op alle vlakken zal verbeteren.

Over Sylvia

Sylvia is lifecoach en helpt je tot de kern te komen. Voor jezelf, thuis én in je werk. Het ontdekken van je volle potentieel, het vinden van richting en je doelen verwezenlijken is mijn missie. Ieder mens is geboren met unieke talenten, verlangens en motivaties; ik help graag om die geweldige kwaliteiten te ‘her’ontdekken en in lijn te brengen met jouw droomdoelen. Met bewezen tools en technieken, leer ik je de innerlijke oorzaak van jouw fysieke, emotionele en mentale klachten aan te pakken. Ik neem je mee op reis van binnen naar buiten. Niet meer praten over problemen of leren omgaan met…maar doen!

Sylvia Bochum op hartstocht

Week 8
Vind je Zielspad en creëer jouw mooiste leven!
Elle Dawson

In onze cultuur hebben we geleerd om voor een groot deel vanuit het hoofd te leven. We leren dat we onze gedachten zijn. We leren ook dat we ons lichaam en onze emoties zijn. Maar bovenal zijn we gaan denken dat we onze identiteit zijn. Maar niets is minder waar! Als je laagje voor laagje van dit stoffelijk kleed afpelt, dan kom je tot je ware natuur, tot wie je in essentie bent.
Hoe ontdek je nu wat jouw missie hier op aarde is? En hoe kun je vervolgens leven vanuit deze missie? Hoe ga je je dromen achterna? In deze module laat Elle je zien hoe je jouw eigen zielspad kunt aflezen uit je geboortehoroscoop, dus wat jouw zielsmissie is. En bovenal geeft ze je inzicht in het belang van het lopen richting het ware noorden van het pad dat je bewandelt voor het vervullen van jouw diepste zielsverlangen en het uitkomen van jouw grootste dromen.

Over Elle

Elle heeft een passie voor levenskunst. Altijd al geïnteresseerd in astrologie, raakte ze tijdens een reading hevig gefascineerd door de spirituele punten in haar eigen horoscoop, waarmee je nog veel magischer zaken kon duiden dan alleen je karakter, namelijk je zielspad! Met die wijsheid is ze haar leven gaan vormgeven naar haar eigen wetten en toen begon het echt leuk te worden! Fast forward, in 2016, toen ze 40 was en inmiddels ook een compleet gezin met 3 mooie kinderen rijker, startte ze haar eigen bedrijf waarin ze sindsdien bewuste ondernemers begeleid op het pad naar hun mooiste leven.

Elle Dawnson op hartstocht

Week 9
Meditatie
Nicolette van Nieuwenhuizen

In deze module ga je ervaren, dat het maar een klein stapje is om van je hoofd naar je hart te gaan. Met behulp van een geleide meditatie kom je in een andere staat van Zijn en zal je de innerlijke vrede en harmonie gaan ervaren, die altijd in jou (in jouw hart) aanwezig is. Naast de meditatie doe je deze week een paar korte, simpele, en zeer praktische oefeningen om gedurende de dag te doen: je wordt je bewust of je in je hoofd of in je hart zit. Ook leer je een simpele tool om uit je hoofd te komen.

Over Nicolette

De zielsmissie van Nicolette is mensen helpen herinneren wie ze werkelijk zijn: liefde en licht. Zielen die onsterfelijk zijn. Dit doet ze o.a. door het schrijven van boeken, verhalen, channelingen en gedichten. In 2018 is haar boek “Ik ben er gewoon nog” uitgekomen. In dit boek is Tygo aan het woord, een oud-leerling van Nicolette die op 11-jarige leeftijd overleed. Hij vertelt over zijn ervaringen en laat zijn licht schijnen op het leven en de dood. N.a.v. dit boek geef Nicolette lezingen door het hele land.  Verder werkt Nicolette als luisterkindwerker, geeft ze meditatielessen en individuele coaching sessies en organiseert ze bijeenkomsten voor groepen, om in contact met het hart en je beschermengel te komen.

Nicolette van Nieuwenhuizen op hartstocht

Week 10
Adem, klank en dans
Ronald van Putten (ism Frieda Nijzingh)

In deze week ervaar je wat de vier elementen adem, Soundhealing, Klank en geblinddoekte Trancedans kunnen doen om je bewustzijn te vergroten. Alle drie deze ‘middelen’ kunnen je energie letterlijk en figuurlijk in beweging brengen en jou uit je oude patronen halen.
Je zult hierbij spanning en emoties loslaten en ruimte maken voor iets nieuws en lichters.

Over Ronald

Ronald is een soundhealer en spiritual ademcoach. Hij leeft zijn passie in het geven van cacaoceremonies, transformerende ademsessies, trancedans en soundhealingconcerten en word hierbij geassisteerd door Frieda Nijzingh. Hij wil een bijdrage leveren aan het vergroten van het bewustzijn van de mens met alle activiteiten die hij en Frieda organiseren.

Ronald van Putten Frieda Nijzingh op hartstocht

Week 11
Afsluiting
Tianne van Woudenberg

In deze week blik je terug en bepaal je welk vervolg je geeft aan dit deel van je hartstocht. Dat kan een verdieping zijn op een van de modules, iets heel anders of even helemaal niks.

Alles is goed, je volgt jouw hart!

Op hartstocht

€ 99,–